Skip to main content

Weer een strak blauwe lucht, wat een mazzel. Eerst het plaatsje Levi nog wat filmen wat laatste pistebeelden en daarna de glazen iglo’s filmen. Wow wat is dat enorm mooi. Het uitzicht is adembenemend.

Om 16.45 moesten we ons melden voor de sneeuwscooter safari zodat we de zonsondergang konden filmen. Chris en Maria van Buro Scanbrit hebben dit natuurlijk al vaker gedaan. Richard ging bij de gids achterop en ik moest rijden alsof m’n leven ervan af hing. Man, wat ging hij hard.

IMG_4271Na heel wat mooie plaatjes te hebben geschoten gingen we voor een stop. Midden op het meer parkeerde wij de scooters en achter de bosjes verscholen lag daar een blokhutje.

Wij moesten wachten op de Noorderlicht safari groep dus in de tussentijd voor het blokhutje een vuurtje gestookt. Ik kan vertellen dat met de enorm mooie sterrenhemel dit echt een sprookjes setting is.

Lapland shoot Newclip

Na een lange dag en uiteindelijk pas om 23.30 weer in het hotel terug te komen dachten we de beelden uit te lezen en te gaan slapen. Toen kwam de melding. Noorderlicht alert! Natuurlijk de hele avond op zijn en niks zien en nu was het er. Geen twijfel over mogelijk. We sprongen weer in onze thermopakken en zijn naar het meer gereden om daar het Noorderlicht te timelapsen. En dat is gelukt. Het was prachtig en koud maar wat een ervaring.

Noorderlicht timelapse

Timelapsen Noorderlicht