Skip to main content

Reisfilms Buro Scanbrit – Day 3 & 4

By september 5, 2014juli 11th, 2016Blog, Reisfilms, Reizen

Buro Scanbrit day 3 & 4

Het was even stil in blog land maar we zijn er weer. Gisteren hebben we de hele dag door Cambridge gelopen en vooral veel gefilmd. Wat is dat een mooie stad en weer waren de Engelse uiterst behulpzaam en nieuwsgierig. Ze willen allemaal weten wat wij nou aan het doen zijn en als ze horen dat het is om hun land te promoten doen ze alles voor je.

02-Kings-college

Anyways we begonnen de dag met punteren door de stad in zo’n gondel.  Daar zie je zoveel  prachtige gebouwen dat je bijna niet weet welke kant je moet filmen. Na het punteren zijn we richting Kings College  gelopen en daar mooie opnames gemaakt. Aan de overkant van de straat zat een winkeltje waar ze live fudge maakten. Geweldig om te zien en te filmen en nog fijner was om het te kopen daarna :-).01-Punting-Cambridge

En dat is nog maar een kleine greep uit de dingen die we daar gefilmd hebben. Aan het einde van de dag besloten we dat het genoeg was….op naar Banbury dus.

Cotswolds…..deel 2 van de trip. Al rijdend konden we zien dat dit een heel andere omgeving was. Wat is het mooi dit gedeelte van Engeland. Vanochtend vroeg zijn we op pad gegaan, onder het rijden naar het eerste plaatsje Chipping Camden kwamen langs een ple03 Venetie cotswoldk met waanzinnig uitzicht. en gelukkig was daar net een kleine inham zodat we konden stoppen. Daarachter lag echter een huis en de eigenaar ervan kwam meteen naar buiten. Hij kwam met z’n hond (een echte whippet) even een praatje maken, hij vond het wel gezellig zo’n camera crew op z’n land. Een heer op leeftijd die echter nog steeds een goed gevoel voor humor had en stond uiteraard meteen grapjes te maken over z’n vrouw die er niet bij stond. Wat zijn dat toch leuke momenten.

Daarna hebben we een mooie route gereden met als absoluut hoogtepunt Bourton-on-the-water. Het Venetië van de Cotswolds en dat is ook echt zo. Wat een aanrader!  04-Blenheim-landgoed

Daarna op naar Blenheim Palace waar we met open armen werden ontvangen. Ongelofelijk wat een mooi paleis en landgoed. Zoveel moois dat je niet weet waar te beginnen maar het staat erop. We zijn in het plaatsje Woodstock ook nog wat gaan filmen en drinken in de Woodstock arms,wat overigens echt een hele leuke pub was. We weten nu ook zeker dat Maik de Boer een broer heeft in Australië ;-).
05-Blenheim

 

We waren pas laat weer in het hotel en hebben als afsluiter nog even een biertje zonder schuimkraag gehaald en de dag doorgesproken. En uiteraard zoals altijd met Bram nog wat nieuwe ontdekkingen gedaan ;-). Het waren lange dagen en morgen minstens weer zo’n lange dag maar we gaan weer met heel veel plezier aan de slag.

Morgen melden we ons weer!